Alphen a/d Rijn - Flamencodans & Cajón y Palmas - donderdagavond

Flamenco in "Parkvilla"
Vanaf 1989 worden door Wil Lambregts met veel succes in Alphen a/d Rijn Flamencodanslessen gegeven. In de Flamencodanslessen wordt kennis gemaakt met de diverse Flamenco- compases en palos ( ritmische basispatronen en stijlen ) en met de castagnettentechniek. De "palmas" ( ritmisch handgeklap ) wordt geleerd, alsmede de "Zapateado" oftewel ver-ontwikkeld voetenwerk met de nadruk op het muzikale aspect. Men leert complete choreografieën waarbij de “Sevillanas” niet ontbreekt. De lessen worden live begeleid en er wordt in verschillende niveaus les gegeven.


Cursus Cajòn & Palmas
Houd je van flamenco en percussie ? Dan is dit de cursus voor jou ! De cursus Cajòn & Palmas is toegankelijk voor iedereen, dus ook mensen zonder percussie- of flamenco-ervaring. Je maakt kennis met palmas (ritmisch handgeklap) en het bespelen van de cajòn (houten slaginstrument). De cajòn heeft de vorm van een houten kist met een klankgat, maar is zodanig gemaakt (aan de binnenkant zitten snaren en belletjes) dat je er verschillende geluiden mee kunt maken. Je zult de basis snel onder de knie hebben. Het is een beleving in coördinatie en samenspel. De cursus wordt met live gitaar begeleid. Voor leerlingen die ook bij mij dansen is er een korting van 50% op de cursusprijs.
De Cursus wordt gegeven op de donderdagavond.


Gegevens Alphen a/d Rijn 2023/2024

Lestijden donderdag 2023/2024

19.45 - 20.45  Cursus intermediate Cajòn & Palmas. Start 7 september 2023
20.45 - 21.45  Flamencodans avanzado, minimaal 1 a 2 jaar ervaring. Start 1 septemberVoor de vakantiedata van seizoen 2023/2024 klikt u hier

Voor de te behandelende lesstof, zie onder menu lesstof

Leslocatie donderdagavond

"Parkvilla"
Cornelis Geellaan 2
2406 JG Alphen a/d Rijn ( Geen postadres )


Routebeschrijving

Vanuit NS station Alphen a/d Rijn naar danslocatie:

NB: Vanaf het station is het ongeveer 5 min. lopen